Chokolade snadderkage
FUN FACTS
Lækker chokolade snadderkage
DU SKAL BRUGE
175g mørk chokolade
75g lys chokolade
125g smør
4 hele æg
180g sukker
120g brun farin
80g hvedemel
2 spsk kakaopulver (med top)
1 lille tsk salt
Chokolade-snadder-topping
200g smør
150g brun farin
175g alm sukker
1 dl espresso kaffe (eller 3 tsk instant kaffe opløst i 1 dl vand)
0,75 dl fløde
2 tsk vaniljesukker el. 1 tsk flydende vanilje
1 tsk salt
30g glucosesirup
2 spsk kakaopulver (med top)
230g kokosmel
150g finvalsede havregryn
SÅDAN GØR DU
Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.
Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.
Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber.
Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 23-24 minutter.
Lav chokolade-snadder toppingen imens. Lad kagen køle af i 15 min, efter den tages ud af ovnen.
Chokolade-snadder-topping
Hæld smør, sukker, brun farin, vanilje, salt, kaffe, fløde og glucosesirup op i en gryde, og varm det op. Det må gerne lige akkurat komme op og koge i 2-3 minutter.
Sluk for varmen og tilsæt havregryn, kokosmel, og kakaopulver til massen. Lad det køle af i 10 minutter, før det fordeles ovenpå brownie-kagen.
Sæt nu ovnen på 220 grader, og bag kagen øverst i ovnen i 6-8 minutter yderligere.
Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer, gerne natten over! Så bliver den helt fudgy og lækker 😉 Det kan sagtens fryses, og holder sig på køl i 4-5 dage.
0 kommentarer