Hveder m. kardemomme

3 timer
Let
Sværhedsgrad 1

FUN FACTS

Lækre hveder med kardemomme
Hveder m. kardemomme

DU SKAL BRUGE

200 ml sødmælk (eller anden slags mælk) 150ml vand 20g gær (eller 10g og 75g surdej) 2 tsk kardemomme 60g sukker 2 æg 750g hvedemel 1 tsk salt 80g smør

SÅDAN GØR DU

Start med at oplæse gæren i mælk og vand. Surdejen skal også bare blandes i her, hvis du ønsker at bruge det. Tilsæt æg, sukker og kardemomme, og blandt sammen. Tilsæt melet af flere omgange, halvdelen af gangen, mens du ælter dejen. Ælt i minimum 6-8 minutter. Dejen skal nemlig virke fast og let klistret. Så tilsæt lidt mel af gangen. Tilsæt nu smør og salt, og ælt videre i 3-4 minutter. Hvis dejen begynder at virke meget klistret, tilsæt det re sterende mel. Når dejen er begyndt at se blank, glat og elastisk ud, og kun lige akkurat klistrer til fingrene når du trykker let på den, er den færdig. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. Slå dejen ud, og fordel den i 12 små kugler a 100g stk. Tril kuglerne til runde bolde, og placer dem i et ildfast fad med ca. 1 cm mellemrum. Tryk dem lidt flade, og lad dem hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 1-1,5 time. Bag i ovnen v. 180 grader alm ovn i ca 20-22 minutter. Afkøl og spis med smør! PS: De smager sygt godt hvis du lige giver dem en tur på risteren 😉

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events