Kanelsnegle med flødeostecreme

3 -4 timer
Let
Sværhedsgrad 2

FUN FACTS

Lækre kanelsnegle med flødeostecreme
Kanelsnegle med flødeostecreme

DU SKAL BRUGE

Til fordejen 300 ml sødmælk 350 g hvedemel 15 g gær (15g gær er hvis du laver fordejen dagen før – hvis du laver hele dejen samme dag, så brug 25g gær i stedet) Tilsættes på dag 2: 325-350 g hvedemel 150 g smør (stuetempereret) 2 små æg 80 g sukker 40 g brun farin 1 lille tsk kardemomme 1 lille tsk salt Remonce 100 g brun farin 100 g sukker 200 g smør (stuetempereret) 75g marcipan (fintrevet) 1 stor spsk kanel (ca. 10-15g) 1 spsk hvedemel Flødeostecreme 75 g smør (stuetempereret) 200 g philadelphia flødeost 80 g flormelis

SÅDAN GØR DU

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!) Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens. Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Brug evt. mere mel hvis nødvendigt – men ikke mere end de angivne 700g i alt! Dejen skal virke fast, men en smule klistret. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30 minutter. Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen. Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover hele dejen, og tril dejen til en pølse. Skær 12-14 brede stykker af dejen, og placer dem i en bageform m. bagepapir, så de ligger ved siden af hinanden. Tryk dem lidt flade med håndfladerne. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter. Lav din flødeostecreme imens. Pisk stuetempereret smør sammen med flødeost og flormelis til en glat creme. Sæt på køl til den skal bruges. Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn, pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Afkøles på en rist. Flødeoste cremen fordeles til sidst henover kagen, når den er helt afkølet.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events