Nøddetærte

2 timer
Let
Sværhedsgrad 2
Bedømmelse
3.9/5 (15 bedømmelser)

FUN FACTS

Nem og hurtig nøddetærte
Nøddetærte

DU SKAL BRUGE

Mørdej 150g flormelis 45g mandelmel 1 lille tsk salt 145g smør 80g hele æg (ca. 1,5 æg) 275g hvedemel 70g kartoffelmel Mazarinfyld: 120g marcipan 120g smør 120g sukker 40g mandemel 2 store æg (eller 3 små) lidt salt Nøddekaramel-topping: 0,75 dl piskefløde 75g smør 75g sukker 75g honning 150g blandede hakkede nødder (Jeg bruger mandlersplinter, hakkede mandler og hakkede hasselnødder) Et lille nip salt Pynt 100-150g smeltet mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. Tilsæt og æg bland. Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. Rør godt rundt til dejen samler sig. Den skal ikke overæltes, blot lige samle sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og skær den til, så den passer til din tærteform. Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Brug gerne en perforeret tærteform. Hvis ikke du har en perforeret tærtering, skal du huske at smøre din form med lidt smør og mel samt, prikke huller i bunden og blind-bage den med bagepapir og tørrede ris eller bønner. Læg den ubagte tærte på frys i ca. 10 minutter før de skal bages. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag tærten i 8-10 minutter, til den lige præcis begynder at få lidt farve. Lav din mazarinmasse imens Sørg for smørret er blødt, og at æggene er v. stuetemperatur. Bland sukker, mandelmel, fintrevet marcipan, smør og salt sammen i en skål, til det lige er blandet sammen. Tilsæt ægget til sidst, og vend det sammen lige så massen samler sig. Fordel mazarinmassen jævnt i din halv-bagte tærte. Bag videre i 8-10 minutter, til mazarinmassen har fået en flot gyldenbrun farve. Ta’ tærten ud, og lav din nøddekaramel topping imens, og sæt ovnen på 210 grader varmluft ovn. Nøddekaramel-topping Hæld fløde, sukker, smør og honning op i en gryde, og lad det koge i 10-15 minutter ved høj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Lad det koge, indtil det begynder at dufte af karamel, og det har fået en flot lysebrun farve. Afkøl en smule, og vend nødderne i samt et lille nip salt. Fordel henover din bagte tærte, og bag igen øverst i ovnen i 2-3 minutter, til det har fået en flot lysebrun karamelliseret overflade. Tærten kan eventuelt pyntes med lidt mørk chokolade, som du har lyst 😉

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events