Sommer-bærtærte med mazarin, bær og Aalborg Porse Akvavit

3-4 timer
Medium
Sværhedsgrad 3

FUN FACTS

Lækker sommer-bærtærte med mazarin, bær og Aalborg Porse Akvavit Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Aalborg Akvavit
Sommer-bærtærte med mazarin, bær og Aalborg Porse Akvavit

DU SKAL BRUGE

Mørdej 240g mel 50g kartoffelmel 50g mandelmel 150g smør 120g flormelis 1 helt æg og 1 æggeblomme knivspids salt Bærkompot 400g blandede bær 120g sukker Lidt citronsaft 0,75 dl Akvavit (Aalborg Porse) Frangipane fyld 150g stuetempereret smør 100g sukker 100g marcipan 75g mandelmel 1 æg og 1 æggeblomme Lidt salt 2 store håndfulde friske bær (blandede) til topping

SÅDAN GØR DU

Kør alle tre slags mel, smør, salt og flormelis på en foodprocessor – alternativt riv smørret på et rivejern, og smuldr det i fingrene sammen med mel (og kartoffelmel og mandelmel) og flormelis. Tilsæt æg, og saml dejen hurtigt. Dæk den med husholdningsfilm, og læg den på køl i ca. halvanden time. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik bunden så den passer til din tærtering- eller form. Udstik også en kant til hele formen – medmindre du kan gøre det i ét helt stykke. Hvis du har dej tilovers, kan du gemme det og lave strimler og lave et flettet tærtelåg, til sidst. Når dejen sidder i formen, lægges den i fryseren i 15-20 minutter for at blive helt kold. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Hæld bær, sukker og citronsaft op i en gryde og lad det stå og simre i 30-40 minutter til det tykner en smule og bliver til en marmelade. Rør i det undervejs. Du kan evt. bruge en si, og sigt eventuelle kerner fra. Afkøl marmeladen helt og tilsæt Aalborg Akvavit, før du bruger den til tærten. Så vil den tykne yderligere. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og fordel det i bunden af tærteformen. Hæld den afkølede bærkompot henover og top med en masse friske bær. Lav evt. et flettet tærtelåg henover. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er flot gylden og bagt. Lad kagen stå og køle af i 20-30 minutter, før den fjernes fra formen. Serveres med kold snaps og kold creme fraiche eller pisket flødeskum, eller vaniljeis

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events