Fransk inspireret tærte; Galette med remonce, vaniljecreme og kiwib
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Nergi
Du skal bruge
Tærtedej
280 g hvedemel (gerne ølandshvede – det giver en flot mørkere farve og mere
smag til mørdejen)
75 g mandelmel
150 g koldt smør
120 g flormelis
1 helt æg og 1 hel æggeblomme
0,5 tsk. salt
Remonce
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g rørsukker
0,5 tsk. salt
Vaniljecreme:
3 dl sødmælk
1 dl fløde
60 g sukker
1 hel vaniljestang samt kornene herfra
35 g maizena
60 g æggeblommer (ca. 2 æggeblommer)
Topping:
2-3 store håndfulde kiwibær
Til pensling:
1 æggehvide og lidt perlesukker
Sådan gør du
Bland mel, mandelmel, smør og flormelis sammen i en foodprocessor – alternativt blandes ingredienserne i hånden og smuldres med fingrene. Tilsæt æg og æggeblomme og saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte den, den skal blot samles. Dæk den med husholdningsfilm og læg den på køl i ca. 2 timer til den er helt kold. Lav remoncen og vaniljecremen imens.
Remonce:
Bland alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål og stil til side. Du kan både bruge fingrene eller et elpisker (det kræver at smørret er helt blødt).
Vaniljecreme:
Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og kog mælk op sammen med både vaniljekorn og vaniljestang. Pisk æggeblommer, fløde, maizena og sukker sammen i hånden og pisk til der ikke er flere klumper i. Når mælken koger, hældes den forsigtigt op til æggeblommerne, mens der røres rundt. Hæld nu blandingen tilbage i gryden og lad cremen koge godt op mens du pisker eller rører jævnligt, så den ikke brænder på i bunden. Lad den koge i minimum 2 minutter og hæld den op i en skål. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og afkøl den helt. Når cremen er helt afkølet, skal den piskes op med en elpisker, for at piske klumperne ud af den så den bliver lind og cremet. Den er nu klar til at komme ovenpå kagen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til du får en stor rund tærtebund. Den skal være ca. 0,5 cm tyk. Når den er rullet ud, skal du forsigtigt glide et stykke bagepapir ind under mørdejen, og over på en bageplade, så du nemt kan få kagen ind i ovnen. Fordel din remonce i midten af kagen, og fordel et jævnt tyndt lag over det meste af kagen. De yderste 4-5 cm af mørdejen skal ikke dækkes af remonce eller creme, da de skal foldes indover kagen og fungere som en kant. Fordel al vaniljecremen ovenpå remonce, skær dine kiwi-bær over på midten, og placer så mange bær som muligt oven på kagen. Jo flere jo bedre! Pensl kagen med en smule æggehvide og drys med perlesukker.
Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. til den er gyldenbrun og bagt. Afkøl og server.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.