Hjemmelavede trøfler
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Aalborg Akvavit
Du skal bruge
Hjemmelavet hindbærmarmelade
150g frosne hindbær
75g sukker
Saften fra 0,5 citron
Trøffelmasse
1 stk hjemmebagt brownie eller chokoladekage, smuldret (ca. 400g)
Ca. 250g blandede kagerester (mazarin, sandkage, muffins eller hvad du end har)
Ca. 3 spsk kakaopulver
Ca. 3 spsk hjemmelavet hindbærmarmelade
Ca. 2 spsk flormelis
0,5 dl Aalborg Fad (Du kan evt. erstatte det med 2 spsk romessens, for en mere børnevenlig udgave)
150g smeltet mørk el. lys chokolade
100g kakaosmør
100g ristede og hakkede hasselnødder
Sådan gør du
Start med at lave din hindbærmarmelade. Kog de frosne hindbær op sammen med sukker saften fra 1 halv. Lad det små simre i 10 minutter, og afkøl helt.
Brug dine fingre til at smuldre din brownie/chokoladekage og dine blandede kagerester op i en stor skål. Alternativt rør det sammen på din røremaskine med “K” mixeren. Tilsæt den afkølede hindbærmarmelade, kakaopulver, flormelis, Aalborg Fad og bland det godt rundt. Du kan sagtens bruge hænderne, men en røremaskine kan gøre arbejdet for dig. Smag på det, og tilsæt evt. mere romessens, hindbærmarmelade eller kakaopulver hvis du synes.
Ta’ en lille smule trøffelmasse op, og prøv at tril en kugle af det. Massen skal gerne virke fast og klæg. Tilsæt evt. mere smuldret kagedej og kakaopulver, hvis massen virker for klistret. Afkøl trøflerne i køleskabet i ca. 30 minutter.
Smelt kakaosmør i en skål over vandbad ved svag varme. Vær tålmodig. Lige inden alt kakaosmørret er smeltet, hældes chokoladen op i skålen. Rør konstant og forsigtigt i det med en dejskraber, til al chokoladen er smeltet. Tilsæt de hakkede nødder og vend rundt.
Dyp forsigtigt kuglerne i chokolade-nøddeblandingen. Ta dem forsigtigt op med en gaffel, og læg dem på et stykke bagepapir. Afkøl på køl til chokoladen har sat sig.
Holder sig i minimum 1 uge på køl.
Måske du også vil kunne lide ...
Karamelliseret banankage m. peanutbutter, mørk chokolade, saltkaramel og saltede peanuts.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
8 comments
Hvor meget surdej skal bruges, hvis man gerne vil droppe gær?
75-100g aktiv surdej er fint 🙂
Kan det passe det er en meget våd dej ?
Hej. Det er vist en subjektiv vurdering. For mig er en våd dej en der er nærmest flydende. Så mit svar ville være nej. Men klistret og fugtig kan vi godt sige den er ! Konsistensen kan godt variere afhængig af hvilken mel du bruger og om din vægt har målt rigtigt 😉
Hej Jon
Har du erfaring med at lave opskriften dobbelt og bruge en stor bageplade?
😊
Hej! Nej det har jeg ikke. Men det kan du også sagtens gøre – no problemo 🙂
vh
Hej Jon.
hvilken temperatur du anbefaler vandet er ved æltning?
Hej Camilla,
Det betyder ikke rigtig noget. Jeg bruger som udgangspunkt altid kold vand for at sikre mig jeg ikke bruger varmt vand, der kan dræbe gærcellerne.